Postgraduaat Contextuele en Systemische Counseling

Het postgraduaat leidt op tot contextueel systemische counselors die procesmatig begeleidingswerk kunnen verrichten. Daarbij wordt het probleemoplossend vermogen van de cliënt vergroot en zijn krachten worden aangesproken. De counselor zal op basis van de aangereikte kaders uit zowel het contextueel als het systeemdenken, hypothesen formuleren en vertalen naar het hulpverlenersproces.

Iets voor jou?
Wil je graag in je werkcontext procesmatig begeleidingswerk verrichten? Het probleemoplossend vermogen van je cliënt vergroten en zijn krachten aanspreken? In deze counseloropleiding leer je op basis van een contextueel en sytemisch kader hypothesen formuleren en vertalen naar het hulpverlenersproces.

Samen met jou bekijken we graag of deze opleiding bij je past en of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Daarom organiseren we met alle kandidaat-cursisten een intakegesprek waarna beslist wordt of je kan starten in het postgraduaat.

VOOROPLEIDING

Je hebt een vooropleiding (bachelor of master) in een menswetenschappelijke, agogische, sociale of paramedische richting, bv. sociaal werk, pedagogie van het jonge kind, (ortho)pedagogiek, sociale of psychiatrische verpleegkunde, (toegepaste) psychologie, criminologie, onderwijs

HUIDIGE WERKPRAKTIJK

Je bent professioneel werkzaam in een voor het postgraduaat relevante werkcontext (dit mag ook vrijwilligerswerk zijn) waarin procesmatig begeleidend wordt gewerkt.
Indien dit niet het geval is, kan je bij aanvang of in de loop van de eerste maanden van het postgraduaat een praktijkplaats zoeken waar op die manier wordt gewekt.
Tegen de start van het opleidingsonderdeel supervisie moet de cursist immers minstens 3 cliënt(systemen) begeleiden.

WERKERVARING

Je hebt minstens twee jaar relevante ervaring binnen bovenstaande werkcontext,
Stage-ervaring binnen de basis- of een andere voorgaande opleiding kan eventueel mee in rekening gebracht worden

INTAKE

Kandidaat-cursisten vullen online een motivatieformulier in. Op basis daarvan worden ze geselecteerd voor het postgraduaat of eerst nog uitgenodigd voor een intakegesprek.

INFOMOMENTEN

Er zijn verschillende momenten waarop je in gesprek kan gaan met een van de docenten van het postgraduaat.

Meer info